Miféle a hangszered?

NyitólapFórumokFelszerelésMiféle a hangszered?

Ennek a topiknak 16 résztvevője van és 57 hozzászólás van benne, utoljára Avatar of Steelheart Steelheart írt bele.

Szerző Hozzászólás
2011. július 12., 12:42 #4469
Steelheart

Nagyon rendben van. Örömmel ülök le gitározni ismét.
Amit az előző gitáromon nehezen ment, azt ezzel simán lejátszom. Pedig az előző hangszerem se volt rosszul beállítva stb. Mondjuk más a 2 gitár nyak profilja, húrvastagsága stb.

Képen nem tetszett annyira, de ez a PRS forma marha kényelmes. :)

Ami a hangszedőket illeti, azok továbbra is ütnek. Bár tény, hogy torzított játéknál remekelnek a legjobban. ;)

2011. július 26., 19:40 #4477
bereczkikaroly

Fernandes Revolver Pro81

2011. július 30., 18:12 #4478
Jaca

Sziasztok!
Unalmamban nyomtam egy covert :)
Creeping death cover by BJaca

2011. július 30., 18:13 #4479
Jaca

Sziasztok!

Unalmamban toltam egy covert :)
http://soundcloud.com/bjaca/creeping-death-cover-1

2011. augusztus 3., 11:10 #4480
RoKKfish

@benkovicsjacint

Haha! Az ének verhetetlen. Rádióban a helye! :D

2011. augusztus 3., 21:14 #4481
Jaca

Véletlenül akadtam rá, az eredetit kerestem :)
http://www.youtube.com/watch?v=DjxE1Ebe1L8

2011. augusztus 26., 13:39 #4494
winnetou

Na, akkor én is: tavaly karácsonyra sikerült összehoznom egy Cort Z42 típusú gitárt “wine red” színben: http://cortguitars.com/_webapp_3832439/Z42

Kép:
Cort Z42

Vélemény:
mivel első gitárról van szó, ezért nagy tapasztalatom nincs, de szeretem. Első pillantásra is nagyon elegáns, mellesleg szerintem igényesen kidolgozott hangszer is. A nyaka szélesebb fajta, ezért egy kezdő gitárosnak kényelmesebb, hogy nem nyúl bele össze-vissza mindenbe játék közben, persze kicsit megnehezíti a gyorsabb játékot. A felezhető pickupokkal sokféle hangzást ki lehet hozni belőle, de azért az alaptónusa hard rockhoz való harapós, ez kicsit minden hangra rányomja a bélyegét.

Átlagos kiskereskedelmi ára 56.000 Ft, ezért a pénzért szerintem nem több és nem is kevesebb, mint egy jó kezdőgitár, megéri az árát. Van egy olyan gyanúm, hogy mint sok más esetben, a gyári húrok ennél a gitárnál sem képviselik a minőség csúcsát (egyébként 10-es D’Addario húrokkal van szerelve), de csak most jutottam el oda, hogy tervezem lecserélni őket – majd írok róla, mi változott egy – feltehetően – jobb húrkészlettel.

2011. szeptember 8., 15:01 #4543
mykejr12

Nekem még mindig az Ibanez RG 350 EX-em van, és még mindig nem szeretem :D

2011. november 5., 18:05 #4678
mykejr12

Ki kell javítanom az előző megszólalásom :)

Végre szakértőnek sikerült belőnie rendesen. Mostmár szeretem…

2011. november 5., 19:17 #4679
Steelheart

Nekem is így kéne tennem. :D
Csak mi felénk (egy Kelet Abszurdisztáni koszfészek) még pengetőt se lehet venni, nemhogy szakértőt találni. :D

2011. november 18., 21:03 #4717
mykejr12

Merre laksz? viszek neked pengetőt :D

2011. november 27., 11:18 #4726
juhász aNNa

Sziasztok!
Bátyámnak szeretnék venni egy olcsó, akár használt, de viszonylag jó minőségű és jó hangzású tanulógitárt. Budapesten. Találtam is egy használtat egy internetes apróhirdetőn 10e-ért, egy Martinez 080 4/4-est, kihasználatlanság miatt eladó. Rájöttem, hogy nem értek a gitárvásárláshoz. Szerintetek ez jó vásárlás lenne? vagy ha van jobb ötletetek, szívesen fogadom.

2011. november 27., 11:44 #4728
Jaca

Szia!
Ha van az ismerőseid közt valaki, aki régóta gitározik, akkor vidd el magaddal, hogy nézze meg a gitárt.

2011. november 27., 14:33 #4729
Toxic Gibson

Nekem egy Gibson Les Paul gitárom van 300e forint volt és szerintem tejjesen megérte az árát!! :)) Imádom :D

2012. január 2., 19:19 #4921
Betty

Sziasztok! Bocsi, talán nem pont ide tartozik, de nagyon szeretnék megtanulni gitározni. Eddig csak zongorázni tudok, és úgy döntöttem, szeretném elsajátítani a gitáron való játékot is. Viszont bajban vagyok. Nem tudom, milyen fajtában gondolkodjak. Elektromos gitáron szeretnék majd játszani. Kezdetnek milyen gitárt tudnátok ajánlani? Kezdjek elsőre elektromos gitáron? Vagy talán először akusztikuson kellene megtanulnom? Légszíves, segítsetek, nem szeretnék felelőtlenül hangszert vásárolni. Köszönöm! :)

2012. január 2., 23:53 #4922
Steelheart

Szia! Általában azért szoktak akusztikust javasolni, mert az olcsóbb és ha esetleg mégse akarsz játszani, akk nem vesztettél sok pénzt. Legalább is én így gondolom. :)

2012. január 3., 15:13 #4923
RoKKfish

Üdv Betty!
Kóbor kezdőknek, akik még az életben nem tanultak zenét, magam is inkább akusztikus gitárt szoktam javasolni, de mivel veled nem ez a helyzet, úgy gondolom nálad nem lehet motivációs probléma. Ha villanygitáron szeretnél játszani, bátran kezdd el villanygitáron a tanulást! Egy kicsit talán nehezebb megszokni, mint a nylon húros akusztikust… és akkor mi van? ;)
Ha lehet, jobb ha a kezdetektől a cél-hangszertípust szokod meg.
Ami viszont a vásárlást illeti, fontos, hogy sorrendet tarts! Az első szabály, hogy nem szabad szettet venni! Sajnos a szettekben nagyon gyenge minőségű gitárokat sóznak el, amik elsőre talán használhatónak tűnnek, de kis időn belül inkább csak szobadíszként tudnak funkcionálni…
Tehát elsősorban a gitárválasztással foglalkozz, aztán jöhet az erősítő, végül az effektek…
Javaslom, kezdd el nézegetni a választékot az anyagi lehetőségeidnek megfelelően, aztán ha találtál valamit, ami megtetszett – bár végszót csak személyes vizslatás alapján lehet kimondani- ,oszd meg velünk, hátha tudunk “okoskodni”.
Nekem régóta nincs szükségem új gitárra, de tájékozódni gitárokról, árakról azért szoktam, például itt:
http://www.hangszerdiszkont.hu

2012. január 5., 17:42 #4925
Betty

Köszi a tanácsokat! :)

2012. március 3., 14:59 #5116
emiciko

Hello. Mivel pont olyan topicot nem találtam itt, de a Ti véleményetekre és segítségetekre is számítok, ezért itt kérdezek. Egy barátom szeretné újrafesteni a gitárját,és az eredeti réteg eltávolításának mikéntje okoz neki fejtörést. Valaki tud hatékony és gyors módot a csiszoláson és a vidd mesterhez dolgokon kívül? Üdv.

2012. március 3., 18:19 #5117
Jaca

Szia!
Ha értékesebb hangszerről van szó, akkor mindenképp csiszolni kell, és az alapozó lehetőleg maradjon fent. Fáról festéket hőlégfúvó és spakli segítségével is el lehet távolítani, de itt az ívek miatt nagyon óvatosan kell bánni vele, ne sérüljön. Esetleg a csiszolandó felületet lehet csökkenteni vele. Oldószert (kromofág) semmiképp ne használj!

You must be logged in to reply to this topic.