Alapok » Akkordjáték tanfolyam »

Akkordritmizáció

Egy dal kísérete a benne lévő akkordokból és az akkordok ismétlődő vagy váltakozó ritmikájából áll. Az egy harmóniás dal kísérete is megkapó lehet, ha érdekes lüktetéssel pengeted az akkordot.

A kezdő gitárosok általában egy vagy két kíséretfajtát játszanak minden dalra, holott ahány dal, annyi hangulat és ritmika. Nehéz megszabadulni, elszakadni a már jól bevált ritmikáktól, lüktetésektől és ennél még nehezebb újakat tanulni.

Ha figyeled egy dal tempóját, hangulatát, észreveheted, hogy a kíséret miként reagál ezekre és hogyan sodródik, változik, dallammal és a dinamikával együtt. A gitáron nagyon sok mindent vissza lehet adni egy adott dal lüktetéséből vagy akár saját ritmikákat is kitalálhatsz kedvedre, de ehhez meg kell ismerned a lehetőségeket.

Ebben a leckében megismerheted az alapvető kíséret lüktetéseket és megtanulhatsz saját ritmikákat létrehozni. Rendkívül egyszerű és érthető módszerrel vezetlek be a kíséretek ritmikai lehetőségeibe, mellyel rengeteg variácó nyílik meg számodra, és akár improvizálva is játszhatod a különféle lüktetéseket.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »