Alapok » Akkordjáték tanfolyam »

Barré

Minden hangszer hordoz magában néhány jellemző technikai megoldást, vagy valamilyen speciális kéztartást.

Talán a legelső ilyen technika, amivel kezdőként meg kell küzdened, az a barré. Sajnos a tanulók félelme jogos a barréval kapcsolatban, hiszen egy rosszul beállított hangszeren nagyon nehéz vagy egyáltalán nem lehet megoldani ezt a fogásfajtát. Az ujjakban és a csuklóban érzett fájdalom és a nem jól vagy egyáltalán nem megszólaló hangok végképp elkeserítik a lelkes próbálkozót.

A hangszer beállítása (lásd Gitárbeállítás lecke) könnyíti a barré tanulását, hiszen kiderülnek azok a fogástechnikai hibák, amiket biztos, hogy nem a gitár okoz. Az optimális beállítás elektromos gitároknál és klasszikus gitároknál is otthon elvégezhető javítgatásokat igényel.

Ebben a leckében megismerheted a nagy, a kis és a hármas barré szükségességét, fontosságát. Tanácsokat találsz a fogásból eredő nehézségekre és az erők összpontosítására.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »