Blues » Blues improvizáció duplahangokkal tanfolyam »

Blues improvizáció duplahangokkal 2.

Mit kell vajon tudnia egy gitárosnak, hogy stílusos és jól hangzó improvizációt legyen képes megszólaltatni a hangszerén?

Van ki arra esküszik, hogy rengeteg hangsort kell ismernie annak, aki a rögtönzés mestere akar lenni. Olyan is van, aki az állítja, ismerni kell a számtalan hangképzési technikákat. Sokan azt mondják, hogy gyors ujjak kellenek a jó szólókhoz. Akik ezeket az elveket hirdetik mind-mind gitárosok. A gitárosok között azonban akadnak muzsikusok is. A muzsikus pedig azt mondja, „a jó szólóhoz ötlet kell”. Az ötletet pedig meríteni kell valahonnan.

Ez a lecke ötleteket kínál föl Neked, hogy a gondolataid felfrissüljenek és ezáltal a dupla hangokkal való játékod változatos legyen. A leckében elhangzó elemeket nem kell szentírásként kezelned, vagyis hangról hangra betanulnod. Sokkal fontosabb az, hogy megértsd, mit is akarok átadni az egyes példákkal.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »