Blues » Blues intro tanfolyam »

Blues intro 10.

A blues bevezetők leckesorozat utolsó leckéjét ismerheted meg. Noha számtalan lehetőség létezik még a bevezetők tanai között, de már az eddig leközölt variációk is hatalmas mennyiséget képviselnek.

Jogosan tehetnéd fel a kérdést, hogy vajon szükség van-e ennyi bevezetőre. A válaszom az, nem a sok bevezetőre van szükség, hanem az elvre, ahogyan a bevezetők működnek. Az elvek megértésének köszönhetem én is, hogy jóval több variációt tudok lejátszani, mint az eddig megjelent lehetőségek száma. Az élő muzsikában pedig pont az a variáció szólalhat meg, mely a legjobban illik a zenei közegbe. Jó érzés a végtelenből válogatni. Ezt tesszük beszéd közben is. Improvizálunk, miközben bonyolult nyelvtani rendszereket futtatunk a fejünkben. Tegyük hasonlóképpen a bevezetők terén is.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »