Blues » Blues intro tanfolyam »

Blues intro 7.

Ahány gitáros, annyiféle hangzás, zenei elgondolás, improvizáció.

A blues dal bevezetői és befejezései különböznek egymástól, de gyakran egy gitárostól csak néhány elgondolást, vagy figurát hallunk. Ennek az az oka, hogy a blues gitárosok gyakran nem értik, mit is játszanak, hanem egyszerűen és természetesen, stílusosan a helyére játsszák a dolgokat.

Jól is van ez így. De más stílusok muzsikusai azt mondják, „azért nem szeretem a blues zenét, mert mindvégig ugyanazt ismétlik a zenészek”. Ez gyakran igaz is, hiszen a blues muzsikus nem a variációk sokaságába, hanem inkább a blues zene által okozott érzésbe merül bele.

Én személy szerint szeretem a monoton és a változatos muzsikát is. A tanulás folyamatában mindkét dolog fontos. Blues intro leckesorozatunk a változatosságot és a változást célozza meg. A leckékben fellelhető variációkat nem kell megtanulni, vagy megjegyezni. Az elvet kell csak értened. Szemelj ki egy Neked tetsző variációt, tanuld meg, majd ezután, ha akarod, meg is értheted, hogy magadtól is ki tudj találni további variációkat. A változatos játékhoz szükséges az értés, hogy szabadon improvizálhass és kedvedre játszhasd el a gondolataidat, érzéseidet a hangszereden.

Ebben a leckében a dupla vezetés módszerét ismerheted meg, mely még jobban megnyitja a lehetőségek tárházát. Válogass kedved szerint a 18 példából és gazdagítsd a hadra fogható tudásodat a bevezetők terén.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »