Bossa » Bossa-nova kíséret tanfolyam »

Bossa-nova kíséret 8.

Számomra mindig az az izgalmas, ha egy akkordmenetet többféleképpen meg tudok valósítani a hangszeremen. Gyakran hetekig kutattam a variációkat és sokszor jutottam arra a véleményre, hogy soha nincs vége a lehetőségeknek.

Vannak azonban alapvető mozzanatok, melyeket nem árt tudnia minden jazz és bossa kedvelő gitárosnak. A variációk megvalósításához két út vezethet. Az egyik az, mikor betanulsz rengeteg formát és menetet, a másik pedig az, ha inkább megfejted a rendszereket és improvizálva játszod a variációkat. Bármelyik utat is választod, a fontos az, hogy szépen és stílusosan játszd azt adott kíséretet.

Én személy szerint a teljes értést és a rögtönzött variációkat játszom, de ha rálelek egy hangzatos menetre, akkor egy idei megtartom valamelyik dalban. Később a megtartott dolgok is keverednek egymással és teljesen átalakulnak.

Tanulj meg hát néhány alapvető lehetőséget, a már jól ismert bossa dal harmónia körének egy részletére.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »