Edzéstervek » A blues kíséret útján

A blues zene mentén haladva rengeteg mindent megtanulhatsz, feltéve, ha nem elfogultan, hanem inkább nyitott szívvel és tiszta elmével veted bele magad ebbe a stílusba. Ha egy stílust kiszemelsz magadnak, kezdd annak megismerését a kíséreténél! Miért pont a kíséretnél? A válasz nagyon egyszerű, ugyanis a kíséretet hamarabb meg tudod jól valósítani, mint a stílushoz tartozó szóló improvizációs játékot. A másik érv az, hogy a szóló közben lüktetnie kell benned a kíséretnek, melyet ha nem tudsz eljátszani, nincs minek lüktetnie. Kíséretből egy stíluson belül is rengeteg fajta létezik. Monotonitása vési beléd a stílus érzetét, mely nélkül nem igazán tudsz jókat játszani. A kíséret közbeni apró szólisztikus kitörésekből születnek meg a taktusokat és teljes köröket átívelő szólók. A kíséretek tanulása közben szinte észrevétlenül alakul ki benned a szimpla vagy dupla hangokkal való improvizálás igényessége. A különféle kíséretek megismertetik veled a ritmus- és a harmonizációs lehetőségeket, melyek más és más módon öltöztetik fel a dal főtémáját vagy improvizációját. Ez az edzésterv segít Neked megismerni vagy éppen rendszerezni az alapvető blues kíséreti és szólóimprovizációs tudnivalókat. Indulj el a blues útján és tapasztalni fogod a rendet és a játékbiztonságot. Összegezd tudásodat és ismerj meg újabb lehetőségeket!

Az edzésterv során minden héten új edzési útmutatót kapsz, melyeket ezen az oldalon találsz, és amiket emailen is elküldünk Neked.
Az edzésterveket csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »