Dalok » Instrumentális dalok »

Henry Purcell: Air 1.

Henry Purcell (London, 1659. szeptember 10. – London, 1695. november 21. ) angol barokk zeneszerző.

Az olasz és francia stilisztikai elemeknek a szigetországi zenei hagyományba való beolvasztásával teremtette meg jellegzetesen angol hangzású barokk zenéjét.

A Chapel Royal gyermekkórusának a tagja volt J. Blow, Humfrey és Henry Cooke irányítása alatt. Mutálása után, 14 éves korától királyi hangszerkészítőként és -javítóként működik, majd 1677-ben elnyerte a „királyi hegedűsök házi zeneszerzője” posztot.

1679-ben a Westminsteri apátság orgonistája lett. Purcellnek ezt a korai korszakát az egyházzene hangsúlyos volta jellemezte. 1682-től királyi orgonista volt Blow és Child mellett. 1683-ban kinevezték udvari zeneszerzőnek, ekkor kezdődött középső alkotói korszaka. Udvari állásában a később trónra lépő III. Vilmos és II. Mária is megerősítette.

Ebben  a leckénkben egy gyönyörű légies (Air) dalt ismerhetsz meg, melynek dallama és egyszerű ritmusa szinte azonnal beleköltözik a füledbe.

 

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »