Dalok » Népszerű dalok riffjei »

Highway to Hell 1.

Egy dalkezdő riff nagyszerűsége a ritmus, a hangok és a hangzás egyszerűségében rejlik. Figyeld meg a leghíresebb dalkezdéseket, mennyire frappánsak, karakteresek és mindezek mellett időtállóak is! Fennmaradásukról nem a szakma dönt. Nem a muzsikusok tartják életben a dalokat, hanem a zenekedvelő hallgatóság, vagyis a közönség. A közönségnek pedig van egy különleges csoportja, mely nem csak hallgatja, hanem játssza is a dalokat. Tehetségtől és szorgalomtól függetlenül ez a csoport dönt a dalok hosszú, vagy éppen rövid életéről.

Így volt ez a népzenében is. A dalok, zenék közhasználatban voltak, és míg volt aktualitásuk, szívesen játszotta, énekelte a nép. A „nép” ma is így tesz. Nem változott az igény, csak a muzsika és a hangszerek. Éppen ezért bátran merem nevezni a rock muzsikát – és sok más muzsikát is – népzenének. A rockzene a világ népeinek zenéje.

A Highway to Hell egy jól megőrzött dal, melyet korra és nemre való tekintet nélkül szívesen játsszák a gitárosok és a zenekarok. Véleményem szerint a legjobban sikerült riff a rockzene irodalmában. Ha még hiányzik a repertoárodból, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj ezzel a rendkívül egyszerű és nagyszerű gitár témával.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »