Dalok » Népszerű dalok riffjei »

The House of the Rising Sun

A könnyűzene történetében volt egy olyan korszak, mikor nem volt mindegy, hogyan indul el a dal. Már a dal bevezetője is slágerként jelent meg és gyakran külön életre kelt. Minden idők legismertebb bevezetőjét a The Animals nevű zenekar The House of the Rising Sun című blues dalának elején hallhatjuk.

A dal tehát tradicionális blues melódia, melyet nagyon jól sikerült feldogozni a zenekarnak. Ma is milliók játsszák, pusztán csak a bevezetőt, melyről tudjuk, hogy egy szál gitár játssza, egyszerű alapakkordokkal, ám nem is olyan egyszerű pengetéssel.

Kezdd hát el a megismerését és kigyakorlását ennek a remek gitárbevezetőnek, melynek rávezető gyakorlatait úgy állítottam össze, hogy ha kezdő vagy, akkor is meg tudd valósítani a mozdulatokat és a ritmikát.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »