Jazz » Jazz-blues kíséret tanfolyam »

Jazz-blues kíséret 6.

A változatos, kreatív játék nélkülözhetetlen eleme a jazz-gitározásnak. Az akkordok kapcsolatai rengeteg lehetőséget kínálnak fel a muzsikusnak, csak észre kell venni azokat.

Ha megfigyeled, miként is mehetsz egyik harmóniáról a másikra, majd egy-egy példa mellett elidőzöl egy kicsit, könnyedén megértheted az akkordfűzések rendszerét. A megértés nem csak azt jelentheti, hogy minden esetben átfogóan ismered a szabályokat, hanem egyszerűen csak jó helyen és jó időben használni tudod a különböző lehetőségeket. Pontosan úgy, ahogyan egy négyéves gyermek használja az anyanyelvét, minden elméleti ismeret nélkül, pusztán gyakorlatiasan.

A leckében található feladatokban már mind a hat húrt használom, így a kíséret bonyolultabbnak tűnik az eddig megismertektől. A hangzások bonyolódtak ugyan, de az elvek továbbra is egyszerűek maradtak. Kalandozz a lehetőségek soraiban és építsd bele a feladatokban megismert lehetőségeket és gondolkodásmódokat a játékodba.

Ajánlom ezt a leckét pedagógusoknak és a jazz egyetem hallgatóinak is.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »