Alapok » Hangszerkezelés tanfolyam »

Pengetés

A jó gitárhang megszólaltatásának forrása a helyes pengetés. A pengető kezelését rögtön az elején a legkönnyebb és a leggyorsabb megtanulni, mint ahogy a gyermek tanulja az első lépéseit. Ettől függ minden. Ha jó a járásod, jó lesz a táncod is.

Érdemes tehát időt fordítani a hangok megszólaltatására, mert a rosszul beidegződött mozdulatok, a rossz pengető koordináció később megbosszulja magát és nem enged továbblépni egy magasabb technikai szintre.

Emiatt sokan gondolják azt, hogy túl keveset gyakorolnak és ezért nem mennek úgy a dolgok, ahogyan kellene, mint az evezős, aki tiszta erejéből és soha nem látott lelkesedésből húzza a lapátokat, de nem veszi észre, hogy a lapát élével evez. Így nem fog túl gyorsan előrehaladni, ezért fontos tehát a lapátkezelés, vagyis a pengetés.

Ebben a leckében megismerheted a pengetővel való pengetést. Elsajátíthatod azokat az alapmozdulatokat, amire feltétlenül szükséged lesz a gitározás közben. Megismerheted továbbá a három játékmódhoz (akkordpengetés, akkordbontás, szólópengetés) szükséges pengetőtartást, melyek megtanulásában egyszerű, üres húros és rock gyakorlatok segítenek.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »