Készségek » A pentaton játszhatósága tanfolyam »

Pentatónia blues hanggal 2.

A blues hang pentaton hangsorban való alkalmazása teljesen átalakítja a játékodat. A pentaton hangokon kívül talán ez a legfontosabb hang a szólókban vagy riffekben valaha is használtak közül. Hangzása izgalmas, feszültséget keltő és inspiráló. A rock blues-gyökerű zene, így hát sok minden öröklődött át és maradt meg benne a műfaj fejlődése alatt. Az eredeti blues hang azonban mást jelent, mint amit a zenészek ez alatt értenek.

Ebben a leckében jónéhány variációt megismerhetsz hosszabb és rövidebb, rockban megszólaló futamokra. Ha megérted és megtanulod őket, hamarosan rááll a füled a blues hangos improvizációs elemekre, és így nem okoz majd problémát rögtönzés közben a hasonló motívumok kitalálása.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »