Rock » Rock riffek tanfolyam »

Rock riffek 3.

Az akkordokkal játszott rock riffek gyakran egyszerűbbek, mint a szimpla vagy dupla hangokkal megszólaltatott kíséretek. Hangzásuk telt, erőteljes, a röviden vagy hosszan játszott harmóniák miatt, ezért a rockgitárosok szívesen használják keményebben hangzó kétszólamú vagy orgonapontos játékmódban is.

Ebben a leckében megismerhetsz néhány alapriffet, amely fontos alapköve a rockgitározásnak. A riffek gyakorlásához egy építkezésen alapuló módszer nyújt segítséget, továbbá a példákhoz fűződően a rockzenekari hangszerelésben és teendőkben is fontos, nélkülözhetetlen tudnivalókat tanulhatsz meg. A riffek elemzése mellett további lehetőségeket is találsz az egyes példáknál, melyek megnyitják Benned a variálás képességét. A kíséreteket dobkísérettel együtt is meghallgathatod és gyakorolhatod.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »