Készségek » Technikák tanfolyam »

Slide

Minden olyan hangszeren, ahol a muzsikus képzi a hangokat (értem ezalatt, hogy a hang születésénél közvetlen fizikai kapcsolatban van a zenész a hangforrással), rengeteg, a hangszer alaphangján kívüli megszólaltatási lehetőség is létezik.

A blues és a rock zene megkívánja, sőt, megköveteli a különböző utánzótechnikák használatát. A természetben vagy az éneklésben hallott hangok, hangképzések, vibrátók inspirálták a zenészeket a továbblépésre, hogy a hangszeren a „nem létező hangokat” megvalósítsák. A beszédben szereplő mély és magas hangrendű magánhangzók hangképző hangszereken való visszaadása rengeteg változatot, technikát szült és nem hiszem azt, hogy ez a folyamat mára véget ért volna.

Ebben a leckében megismerheted a gitáron használatos játéktechnikák közül a slide technikát és megtanulhatod ennek használatát, majd ki is próbálhatod zenei alapra.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »