Dalok » Népszerű dalok riffjei »

Sweet Child O’ Mine

Mielőtt még megszólalna maga a dal, pontosabban a dallam, máris slágerként ülhet meg a fülünkben, ha a meghangszerelésénél a zene szerzője nagy figyelmet szentelt a dal bevezetőjére. Ha a bevezető jól sikerült, akkor az önálló életre kel, és ezrek játsszák majd, hiszen magában hordozza a teljes dal élményét. A karakteres akkord, szimpla, mély hangú vagy kvintekkel, kvártokkal megírt riffek a leggyakrabban elhangzó minidalok a világon.

Slash kezdése a Sweet Child O’ Mine című dalban (Guns N’ Roses) egyszerre riff, kíséret és szóló. Egyszerű, szinte amatőr, de mégis zseniális. Ismerkedj meg ezzel a remek riffel, vedd észre nagyszerűségét és egyszerűségét, majd fedezd fel, milyen zenei elgondolás szerint követik egymást a hangok.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »