Készségek » Technikák tanfolyam »

Tompítás

A tompítás egy olyan technika, amivel megváltoztatjuk a gitár hangszínét és a hangok lecsengésének idejét. Ez a technika stílusfüggetlen, vagyis használják a flamenco, a klasszikus, a latin és még sok más zenében, mint színesítés, de egyik műfajban sem annyira fontos, mint a rock zenében. Rengeteg kíséret alaplüktetése jóformán csak a rendes és a tompított hangok váltakozásából áll. A rock riffek, szólók dögösebben, a blues kíséretek pedig visszafogottabban szólnak ezzel a technikával.

A leckében megtanulhatod magát a technikát és annak alkalmazását a rock zenében. Megfigyelheted és lekövetheted, hogy egy egyszerű, iskolásan eljátszott blues kíséret hogyan változik át egy komoly hangzású kíséretté. Gyakorlatokat találsz rock stílusban kíséretekre és szólókra.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »