Dalok » Népszerű dalok riffjei »

Highway to Hell 2.

Az előző leckében megismerhetted és megtanulhattad a Highway to Hell kezdő és kísérő gitárszólamát.

Tudnod kell azonban azt, hogy a riff teljes hangzása két gitár szólamából áll össze. A rock gitárszólamok gyakran megduplázva, vagy kiegészítő, vastagító szólamokkal kerülnek feljátszásra. A megduplázott és szétpanorámázott (jobb és bal oldalra tett) szólam hihetetlen erővel és hangzással szólal meg a hangszórókból, vagy a fejhallgatókból. Gyakran élnek ezzel a lehetőséggel a rock zenekarok. Hasonló erőt képvisel a két különböző gitárszólam is.

Ebben a leckében megismerheted a Highway to Hell második szólamát és megtanulhatod lejátszani egyszerre is a két szólamot. Természetesen a legjobban akkor fog szólni, ha két gitáros játssza az alsó és felső szólamot, de igazán érdekes feladat megszólaltatni egy gitáron a két szerepet.

Ezt a leckét csak klubtagsággal érheted el. Ha klubtaggá válsz, akkor elérheted a GitárTanfolyam 216 leckéjét és közel 2000 feladatát, továbbá tanári segítséget is kérhetsz a leckék végén, valamint edzéstervekben vehetsz részt, amiben folyamatos útmutatást és motivációt kapsz. Miért kell előfizetni?
Ha már előfizettél klubtagságra, jelentkezz be »